Menu Sluiten

De cape is vernoemd naar Cornelius Jacobsen Mey, een Nederlandse ontdekkingsreiziger die werkte voor de Verenigde Oostindische Compagnie. Cape May is een stad aan de zuidpunt van het Cape May-schiereiland in Cape May County, New Jersey, waar de Delaware Bay de Atlantische Oceaan ontmoet. Een van de oudste vakantiebestemmingen van het land, het maakt deel uit van het Ocean City Metropolitan Statistical Area. De stad heeft het hele jaar door een bevolking van ongeveer 4000 inwoners, maar in de zomer wordt de bevolking van Cape May uitgebreid met maar liefst 40.000 tot 50.000 bezoekers. De hele stad Cape May is aangewezen als het Cape May Historic District, een nationaal historisch monument vanwege de concentratie van Victoriaanse gebouwen.
De eerste Europeaan die een glimp opving van Cape May was navigator Henry Hudson en 18 van zijn bemanningsleden op het schip de Halve Maen. Op 28 augustus 1609 besloot Hudson tijdens het zoeken naar de noordwestpassage de onverkende Delaware Bay op te varen. Enkele mijlen langs de kust trokken sterke getijden de Halve Maen naar een zandbank en de bemanning strandde met het schip rond het schiereiland Cape May. Om niet te worden overtroffen, stuurden de Nederlanders nog meer navigators op zoek naar geschikte plekken voor handelsondernemingen. Onder de ontdekkingsreizigers bevonden zich Cornelis Henderson, Adriaen Block en Cornelis Jacobsen Mey.

De opgetekende geschiedenis van Cape May strekt zich uit tot 1620, toen kapitein Cornelius Jacobsen Mey het gebied verkende en benoemde. Later groeide het uit van een kleine nederzetting tot het grootste strandresort sinds de 19e eeuw. De stad Cape May beweert dat haar status als vakantieplek begon in 1766, met Philadelphians die binnenkwamen door postkoetsen, schepen en paarden getrokken wagens, en dat de Kechemeche Lenape het land in de eerste plaats had gebruikt om op voorhand te jagen. Hotels waren al op Cape May vanaf 1834.

Cape May werd door het Travel Channel erkend als een van de top 10-stranden van Amerika en het strand werd vijfde in New Jersey in de 2008 Top 10 Beach Contest gesponsord door het New Jersey Marine Sciences Consortium. Het staat ook bekend als een van de beste stranden aan de Midden-Atlantische kust.